Илюзионистът-дресьор Зигфрид Фишбахер от артистичнато дуо Зигфрид и Рой, е починал

...
Илюзионистът-дресьор Зигфрид Фишбахер от артистичнато дуо Зигфрид и Рой, е починал
Коментари Харесай

Почина магьосникът Зигфрид от "Зигфрид и Рой"

Илюзионистът-дресьор Зигфрид Фишбахер от артистичнато дуо Зигфрид и Рой, е умрял в Лас Вегас на 81 година, заяви " Ню Йорк Таймс ". Причината за гибелта е рак на панкреаса. Рой Хорн, неговият сътрудник, умря през май предходната година от затруднения от Covid-19 в болница в Лас Вегас. Той беше на 75.  

Зигфрид Фишбахер и Рой Хорн, или просто Зигфрид & Рай стават международни звезди със своите магически изпълнения, включващи  бели лъвове и бели тигри.  От 1990 година до 2003 година, те представят своето шоу  „ Siegfried & Roy at Mirage Resort and Casino “, което се счита за едно от най-посещаваните в Лас Вегас. На 3 октомври 2003 г. Рой Хорн беше сериозно ранен от един от своите фамозни бели тигри и това постави завършек на кариерата на дуото.

Зигфрид Фишбахер и Уве Хорн се срещат през 1959 година на немски океански транспортен съд, където Зигфрид работи като стюард, а Уве е сервитьор.  Зигфрид е и илюзионист и стартира да демонстрира трикове на някои от пасажерите. Скоро му позволяват направи лично шоу, в което Уве става негов асистент под името Рой.  През 1972 г. се показват за първи в Лас Вегас и печелят премията за най-хубав театър на годината. 

В изказването си по повод смъртта на Хорн през май 2020 година, Фишбахер сподели: „ От момента, в който се срещнахме, знаех, че двамата с Рой дружно ще променим света. Не можеше да има Рой без Зигфрид и нямаше по какъв начин да има Зигфрид без Рой “. По-късно, пред немския седмичник Bild am Sonntag, той добави, че най-хубавият му другар постоянно ще остане до него. „ За вечеря ще продължа да класифицирам масата и за него, както постоянно.  Не съм самичък “, цитира вестникът Фишбахер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР